Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Groot en klein. ---ScRaBBlE

Kat Koekie is zeer fors van bouw. Toen ik hem weer een huis gaf, was ie groot en vermagerd, maar dat haalde hij snel in met een onstuitbare eetlust en voedselfixatie. Hij werd zelfs vatsig. Nu is hij kieskeuriger en iets rustiger als het om eten gaat en niet meer dik maar groot. Hij lijkt zijn eigen formaat niet goed te begrijpen, want is ronduit onhandig en lomp in zijn springen, wat nogal eens eindigt in nagels in je been of schouder om niet uit te glijden. Maar het is een zeer bezitterige lieverd die amper bij me weg te slaan is. Ik mag bijna alles met hem doen, want aandacht. Hij komt van buiten altijd luid mauwend binnen, alsof hij wil zeggen: ik ben er hoor, schoot klaar?
Teigetje is slank en een stuk kleiner. Ook haar eetlust is aangepast, af en toe een hapje en nooit bietsen. Zij  kan wel over een dienblad vol volle glazen lopen, zonder dat één druppel over de randen klotst. Koekie zou geen glas heel laten.
Teig is een buitenkatje, die binnen vooral een vrijplaats vindt. Zij kan heel voorzichtig, bijna onmerkbaar op schoot of schouder gaan liggen en dan vrijwel roerloos genotteren, kwijlend van  lekkerte. Maar wel een grote mond als ik iets doe wat zij niet wil, kammen bv. Luid protesteren en dreigen te bijten, wat bij dreigen blijft.
Ik had een kleine stoffen kattenmand en kocht er speciaal voor Koekie een grote bij. Vanaf het begin werd dat op zijn  kats uitgelegd, Koekie in de kleine en Teigetje in de grote mand. Zucht.
Beste vrienden zijn het niet, ze verdragen elkaar. Soms is er een poging tot spelen, maar ze begrijpen van elkaar niet hoe dat moet en of het geen aanvallen is. Dus Teig gilt al snel dat ze het eng vindt.
Ach mijn kattenvreugde is nog steeds groot. Ze zijn beiden inmiddels al een jaar of dertien hier, en moeten dus 14+ zijn, maar niet oud in gedrag, hooguit iets rustiger. En stralend gezond, naast voor sterilisatie nooit bij dierenarts geweest. We worden samen oud, en houden veel van elkaar.
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة