Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Lessen leren ---ScRaBBlE

Vaak lees je over dat het het leven je lessen leert of een ziekte of andere ingrijpende gebeurtenissen. Dat is niet zo, durf ik zomaar te beweren.
Persoonlijk denk ik dat tijd en leven en heelal(len), zulke grootheden zijn dat  de mens maar als een nietig fragmentje onderdeel is voor een heel korte periode.
Nee je moet dat soort inzichten een slag draaien; als je wilt kun je veel leren in het leven. Je kunt zien aan je eigen reakties op gebeurtenissen hoe kwetsbaar en fragiel een mensenleven is en daar je conclusies uit trekken. Als je steeds dezelfde akties onderneemt en daar wederom een slecht resultaat mee veroorzaakt, kun je eens ernaar kijken en besluiten het voortaan eens op een andere manier te proberen. Kun je slecht loslaten (heb er zelf een handje van), kun je kijken naar wat het je gebracht heeft om zo in het leven te staan en hoe anderen die dezelfde gedragspatronen hebben het er vanaf brengen. Dan kan het lonen om andere taktieken te gaan gebruiken en je gedachtepatronen en ingesleten gedragsgewoontes bewust te gaan veranderen. Als je merkt dat een andere benadering positieve resultaten meebrengt, heb je een goede les geleerd; niet van het leven, maar van jezelf en je vermogen  tot zelfinzicht en verandering. Dat is naar mijn idee een nuchtere benadering en brengt je dichter bij jezelf. Het leven biedt je kansen, maar jij moet ze zien en grijpen, dat klopt beter.

De rustdag van gisteren heeft goed zijn werk gedaan en hoewel ik nu niet meteen de fontein der jeugd heb aangeboord, voelt het een stuk lichter in mijn lijf. Vanmorgen komt maatje I en ga ik Odinboodschapjes en wat laatste Sintkadootjes aansluitend halen in de stad. (Ook de zwerver en zijn honden en de wandelbuum zetten een schoen bij mij). 
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة