Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Oude wijven ---ScRaBBlE

Deze week las ik het begrip kranenzomer. Nooit eerder gehoord. Ik vermoedde dat het op een soort oudewijvenzomer duidde,  een mooie warme periode in de nazomer na  september en dat klopt. In de buurt van Zutphen was een kraanvogelkolonie en soms bij mooi helder weer vlogen ze omstreeks deze tijd van het jaar over. Aha. En die oude wijven? Ze zaten dan buiten te spinnen, net als de spinnen zelf. Maar correcter is de benaming  st-gummaruszomer, een tragische heilige die leed onder een huwelijk met een kwaadaardige vrouw en bekend stond om zijn heling van breuken, botten, bomen  en zelfs huwelijksbreuken kon hij helen met zijn gordel. 11 oktober is zijn naamdag.
Goh, weer wat geleerd.
Maar de voorspelling spreekt van een mooi warm weekend, al is dit vanmorgen hier niet echt merkbaar. De nacht gaf zijn zwart prijs aan het grijs van de dag, zonder ochtend kleurenshow. Maar koud is het niet echt. Het is nu al 16 graden. Zomers bijna.
Even naar de markt voor wat fruit en misschien wat bollen scoren bij het tuincentrum.  Ach ik zie wel. Ik ben een oud wijf, dus dit is mijn gunstige periode, herfstfeest mag ook. Nog een keertje de natuur in.Daar is het echt zeer feestelijk. Hoera, hoera.
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة