Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Η Αστυνομία της Ιερουσαλήμ θα ανοίξει ξανά το Όρος του Ναού στους πιστούς την Τετάρτη. ---ScRaBBlE

Μετά την επίθεση σήμερα το πρωί, με πυροβόλο όπλο σε αστυνομικό,το Όρος του Ναού έκλεισε για τους πιστούς.Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι λατρευτές προσεύχονται μπροστά σε ένα φράγμα αφού η ισραηλινή συνοριακή αστυνομία έκλεισε στις 12 Μαρτίου 2019 μία από τις εισόδους του συγκροτήματος του ναού του όρους Ναός στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. (Ahmad Gharabli / AFP)

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Ντόρνταν Γιαντίν, διέταξε το Όρος του Ναού να ανοίξει ξανά στους μουσουλμάνους πιστούς την Τετάρτη το πρωί.
Η αστυνομία δήλωσε ότι δύο ανήλικοι "συνδέονται" με την επίθεση και θα προσέλθουν στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ την Τετάρτη για να παρατείνουν την προφυλάκισή τους.
Η Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστινίους να διαμαρτυρηθούν σε μαζική πορεία προς το τζαμί του Αλ-Ακσά(Τέμενος του Ομάρ) για να «καταπνίξουν την απόφαση του κατοίκου του Ισραήλ να το κλείσει και να επιβάλει τη βούληση των προσκυνητών να εισέλθουν και να βγουν από το τζαμί όταν θέλουν . "
Το περιστατικό της Τρίτης ήρθε εν μέσω ήδη έντονων εντάσεων στο Όρος του Ναού και επέσυρε ευρεία καταδίκη από μουσουλμάνους αξιωματούχους και έκφραση "ανησυχίας" από τον ΟΗΕ.
Αστυνομία αναπτύχθηκε γύρω από την Παλιά Πόλη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ εν μέσω φόβων για βίαιη αντίδραση, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για ταραχές.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι η αστυνομία του Ισραήλ είχε διοργανώσει την επίθεση πυρός.
Ο Bassem Abu Labda, αξιωματούχος της ισλαμικής Waqf της Ιερουσαλήμ, που διαχειρίζεται την περιοχή υπό την αιγίδα της Ιορδανίας, δήλωσε στους The Times of Israel ότι οι αρχές των τζαμιών "δεν είδαν κανένα κοκτέιλ Mολότωφ να ρίχνεται στην αστυνομία. Είμαστε εναντίον όλων των πράξεων βίας και καταδικάζουμε σήμερα τις πράξεις του Ισραήλ στο τζαμί Aλ-Ακσά(Τέμενος του Ομάρ). Το Ισραήλ πρέπει να ανοίξει ξανά το τζαμί αμέσως. "
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το κλείσιμο ως "επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση" και προειδοποίησε για "σοβαρές επιπτώσεις".
Η επίθεση ήρθε καθώς οι τάσεις πάνω από τον ιερό τόπο έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε μια μακρά σφραγισμένη περιοχή στην ένωση κοντά στην Πύλη του Ελέους.
Οι μουσουλμάνοι πιστοί έχουν απειλήσει επανειλημμένα να εισέλθουν στον ιστότοπο της Πύλης του Έλεους, ο οποίος έκλεισε με δικαστική απόφαση το 2003 για ισχυρισμούς ότι η ομάδα που την εποπτεύει ήταν συνδεδεμένη με τη Χαμάς.
Το μακροχρόνιο κλείσιμο του χώρου έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των Παλαιστινίων πιστών και της ισραηλινής αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες. Οι προσκυνητές έχουν αναγκάσει την περιοχή να ανοίξει για να εισέλθουν επανειλημμένα.
Υψηλού επιπέδου Ισραηλινοί και Ιορδανοί αξιωματούχοι διεξάγουν συνομιλίες με την ελπίδα να αποδυναμώσουν την κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα, ισραηλινοί αξιωματούχοι ταξίδεψαν στην Ιορδανία για συναντήσεις και αξιωματούχοι της Ιορδανίας επισκέφθηκαν επίσης την Ιερουσαλήμ σύμφωνα με ισραηλινές εκθέσεις.
Η περιοχή εντός της Πύλης του Έλεος ήταν σφραγισμένη από τις ισραηλινές αρχές το 2003 και διατηρήθηκε κλειστή για να σταματήσει το παράνομο έργο κατασκευής εκεί από την  ισλαμική Waqf. Η πραγματική Πύλη του Ελέους, η οποία είναι μια οχυρωμένη πύλη στον τοίχο συγκράτησης που περιβάλλει το Όρος του Ναού, έχει μπλοκαριστεί για σχεδόν 500 χρόνια.
Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το έργο της Waqf, η οποία αρνήθηκε να επιτρέψει σε Ισραηλινούς παρατηρητές να μπουν στην περιοχή, οδήγησε στην καταστροφή αρχαιοτήτων από τις περιόδους της εβραϊκής παρουσίας στην περιοχή.
Τον περασμένο μήνα, η Waqf άνοιξε εκ νέου την περιοχή και οι Παλαιστίνιοι προσκυνητές άρχισαν να τη χρησιμοποιούν σαν τζαμί, παρά τις προσπάθειες του Ισραήλ να κρατήσει την περιοχή σφραγισμένη.
Ο Adam Rasgon, ο Judah Ari Gross και οι οργανισμοί συνέβαλαν στην έκθεση αυτή.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة