Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Zum kotzen ---ScRaBBlE

Er moet me iets van het hart. De laatste jaren loopt de publieke emotie hoog op zodra in de verte december in zicht komt. Gaat het over het nog steeds niet oplossen van de klimaatproblematiek? Niet gerealiseerde wereldvrede? Armoede?
Nee, het gaat over een kinderfeest, door volwassenen in het leven geroepen en groter dan groot gemaakt, we zijn niet vies van de geldstromen die gegenereerd worden, een sprookje, ooit ontstaan en door ons in stand gehouden, door kinderen als zoete koek geslikt in welke vorm dan ook. Er ontstaan wegblokkades, de politiek, de NTR, de rechter, internet, alles bemoeit zich ermee en mensen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Tjeetje, een kind tot ca 8 -9 jaar gelooft wat voorgeschoteld wordt, zwart/wit/ roetveeg/ paars met goud gestippeld, alles is magisch voor een kind.
Wij volwassenen maken er een drama van. Discriminatie? Een sprookjesfiguur is in mijn ogen geen discriminatie of bedachr met  die intentie. Het is een anachromisme misschien, zoals die heiligman ook is. Ziet een kind een getint mens of een gekleurde knecht ( op zich ook al iets uit vroegere tijden, welke kleur dan ook).
Van mij mag Piet veranderen, waarom niet zou ik zeggen. Sint zit ook in een auto als dat zo uitkomt, in plaats van de rug van een schimmel ( arm dier dat over daken moet lopen, of dat niet eens onder de loep genomen mag worden). Wat een gezeur om niks mensen. Als die energie en tijd gestoken zou worden in het milieu bijvoorbeeld, zou de wereld misschien wel beter worden!
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة