Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Ereronde ---ScRaBBlE

Gisteren hield ik een herdenkingstochtje. Met de scoot op de dijk, richting Huisduinen, kwamen de vele overledenen die belangrijk voor mij waren, allemaal achter me aanzweven. L. Die altijd ging zonnen op de dijk, W., kind van zon en zee, C. speelde op zijn wasbord en D. keek zoals altijd naar de bootjes, pa keek naar het gedenkmonumentje voor het meteorologisch station De Windwijzer en zei dat de plek ervan niet klopte, Ma swingde op Santana in haar indiajurk, Opa en Oma hadden opeens jaren twintigkleding aan en waren verliefd, tante Anna klapte in haar handen van blijdschap, G jubelde bij 'haar' kustwachttoren en daarachter nog een hele groep wazig geworden mensen uit allerlei tijdperken, die gezellig babbelden en danspasjes maakten. Op Huisduinen hielden we stil bij de plek waar D omkukelde vorig jaar en keken uit over zee aan de ene kant, waar de Razende Bol glinsterde in de zon en een panorama van Den Helder aan de andere kant. Een van de mooiste plekjes van Den Helder. Ja, heel mooi.
Door naar het kerkhof waar ik een olifantje ,had hij wat mee, en een kaars en een paar flesjes bier( naar hem genoemd) bij het graf van D neerlegde en ik dank sprak, voor hem, voor allen.
Thuis, in mijn eentje, voelde het goed. Ik was stiekem weggeslopen van het feestje dat daar zich spontaan ontwikkelde. Ze hadden het fijn met elkaar. Ze vierden hun levens en ik pakte het mijne weer op.

---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة