Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Grote reis. ---ScRaBBlE

Mijn leven is verdeeld in vele periodes met soms duidelijke scheidslijnen; vóór en ná de brand, vóór en ná de kankerdiagnose, etcetera.
Het maakt duidelijk dat het leven zich in een golvende beweging voltrekt en geen rechte lijn is. Hier en daar scherpe pieken en dalen en zelden op de ideale lijn.
Nu het erop lijkt dat ik energetisch steeds beter in elkaar begin te zitten, moet ik weer een nieuwe balans vinden. Er moet opgebouwd worden, maar dan wel heel geleidelijk en verstandig. Dat is een nieuwe beleving na 20 jaar in de loden greep van vermoeidheid te hebben geleefd. In het verleden eindigden betere periodes al snel doordat maat houden in een nieuw levensritme moeilijk is. Het is iets dat voorzichtig geleerd moet worden, terwijl je het voornamelijk zelf moet doen,. Lastig, want je hebt met veel vallen en opstaan geleerd je aan te passen aan een zeer laag energieniveau, met vooral veel dalen en nu ga je je in onbekend gebied begeven. Ik ben ook twintig jaar ouder geworden en mijn lijf is blijvend beschadigd door ziek en zeer. Terra incognito dus. Onbekende grenzen, onbekend uitzicht, onbekende mogelijkheden. Spannend, moeilijk en toch wel eng ook. Er zit ook geen enkele garantie op dat de lijn omhoog zal blijven gaan, en de uiteindelijke top, hoe ver is dat? Of is er weer een ravijn om in te donderen?
Er is geen gids, ik moet het alleen doen, omdat alleen  moi contact heeft met dat grillige lijf van mij.
Soms werkt dat verlammend. Dan durf ik iets niet uit te proberen, uit angst dat ik mezelf overvraag, of omdat het te risicovol lijkt, of niet meer juist.
Het is een soort Camino, een pelgrimstocht. De reis op zich is al een doel.

---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة