Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Ka Ka Ka ---ScRaBBlE

Er zitten veel kauwen ,eksters en kraaien hier in de buurt en ik geniet van deze vogels. Ze zijn intelligent, speels, brutaal en zeer aanwezig. Vanmorgen was het eerste wat ik hoorde ka, ka,ka in de tuin. De kauwen waren weer eens bezig.
Dat zette een luikje open in mijn geheugen.
Op school hadden we één uur per week les in staatsinrichting. Een vak waarin je leerde hoe ons democratisch bestel in elkaar zat. Een nogal droog vak, waar tieners  in een tijd van Beatles en Stones niet erg warm voor liepen.
De leraar had dat goed begrepen. Hij had alle lesstof op stencils gezet, gaf geregeld een proefwerkje, zodat je wel moest leren, en besteedde zijn lesuur aan het vertellen of voorlezen van verhalen en deed dat zo goed, dat je uitkeek naar zijn les.
Ik zie hem nog voor me: een gewone man, die bivenop een tafeltjje ging zitten met een prullebak tussen zijn voeten, kettingrokend ( tja, mocht nog in die tijd) en met een boek in de hand. Hij was een voorleeskunstenaar. Grappige stemmetjes, dramatische pauzes, enfin we zaten doodstil te luisteren. Tenminste er werd gelachen, gezucht of ademingehouden, want wat leefen we mee met zijn hoorspellen! Favorite auteurs waren
Leonard Huizinga met zijn Olivier en Adriaan serie, P.G. Woodhouse en de Sherlock Holmes verhalen. Vooral een verhaal van die laatste over een geheimzinnige bedreiging die van de Ka, Ka, Ka kwam, oftewel de KuKluxKlan kwam. De kraaiende dramatische uithaal bij dat Kaaa, Kaaaa, Kaaaaaa.... rillingen over je rug.
Misschien houd ik daarom nog zo veel van kraaiachtigen. .
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة