Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Η ΓΥΜΝΗ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΗΤΑΝ ΑΓΟΡΙ; ---ScRaBBlE


Η ρευστότητα φύλου που παρατηρείται στον πίνακα έχει παρατηρηθεί και σε άλλους πίνακές του όπως σε αυτή του Ιωάννη του Βαπτιστή
Κείμενο: ελc team

Υπάρχει μια ξυλογραφία στο Λούβρο, ένα έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι που είναι γνωστό ως Μόνα Βάνα. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πίσω από το μοντέλο μπορεί να κρύβεται όχι μια γυναίκα αλλά ένας άνδρας και το εξηγούν. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι σε αυτό το έργο μπορεί να διακρίνει κάποιος το χιούμορ του Ντα Βίντσι.

Το στούντιο του Ντα Βίντσι ήταν ένα μέρος στο οποίο εκείνος και οι βοηθοί του ζούσαν όλη μέρα και άκουγαν μουσική, διασκέδαζαν και φορούσαν ρούχα ακόμα και γυναικεία. Η γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα η οποία μαζί με τη Μόνα Λίζα θα είναι μέρος της μεγάλης έκθεσης που οργανώνει το Λούβρο για να τιμήσει τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι θυμίζει αγόρι και συντηρεί τη δαιδαλώδη ερμηνεία γύρω από τη Μόνα Λίζα και τις αμφισημίες που καταγράφουν οι ειδικοί γύρω από το αριστουργηματικό έργο.

Η ρευστότητα φύλου που παρατηρείται στον πίνακα έχει παρατηρηθεί και σε άλλους πίνακές του όπως σε αυτή του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Ο Λεονάρντο κατηγορήθηκε δυο φορές για το αδίκημα της ομοφυλοφιλίας στην εποχή του, γεγονός που τον έκανε να εγκαταλείψει τη Φλωρεντία για να εργαστεί στο Μιλάνο. Όπως έγραψε ο βιογράφος του Giorgio Vasari, το 1550, ο Λεονάρντο πήρε για βοηθό του έναν πολύ ωραίο και γεμάτο χάρη νεαρό τον Milanese Salaì, ο οποίος σύμφωνα με κάποιες θεωρίες μπορεί να ήταν το μοντέλο του για τον πίνακα Monna Vanna, αλλά και για άλλους πίνακές του. Ο νεαρός βοηθός του πέθανε σε μια μάχη το 1524.

Το βέβαιο είναι ότι η ρευστότητα φύλου σε αυτό το έργο είναι από τα πράγματα που κάνουν τον ντα Βίντσι επίκαιρο και σήμερα όσο ποτέ.

πηγή, φωτογραφία: www.elculture.gr
κείμενο: elc team
https://www.elculture.gr/blog/article/%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%AE-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9/
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة