Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

zoeken en vinden ---ScRaBBlE

Vanmorgen keek ik op Buienradar en ontdekte dat mijn oog hinderlijk weg afgeleid door een bewegend rood blokje onderin beeld. Dat blokje was onderdeel van een advertentie en was heel slim zo afgesteld dat het af en toe ging bewegen, even. Dat is kennelijk zo uitgedokterd door reclamedokters, dat de frequentie en duur van zo'n beweging je oog automatisch er naar toe leidt. Bah, wat uitgekiend, wat een bespeling van je instincten.
Natuurlijk zijn brein en zintuigen geprogrammeerd op een hoge alertheid, want is die beweging een slang die uiterst behoedzaam dichtbij schuift, is het een tijger, die goed gecamoufleerd in het struikgewas rondhangt? Dan is dat zeer nuttige informatie , maar op de commercieele wijze gebruikt is het slechts  slimme marketing die onze instincten manipuleert.
Wijze les weer. Als je er over nadenkt is onze wereld behoorlijk aan het misbruik maken van onze oerbreinen met als gevolg dat je te vaak in de adrenalinestand van Fight, Fright, Flight springt, waardoor een mens weer in stress beland en vervreemd raakt van het wezenlijke in zijn bestaan.
Je helemaal ervoor afsluiten zal niet lukken en is zelfs ongewenst, want soms is deze waakzaamheid hard nodig; het kan je attenderen op valsheid, onechtheid, gevaarlijke lieden en situaties. Maar dat echte voelen wordt nu vaak overstemd door opzichtigheid, reclame, niet-oprechte bedoelingen. Je wordt gestimuleerd om te blijven zoeken; naar geld, materie, status, groter, mooier, beter, terwijl wat er is al ruim voldoende is.
We blijven zoeken, omdat we niet vinden. Het gekke is dat als je bewust minder zoekt, je meer vindt.
Heb je je wel eens gek gezocht naar je schilmesje, een nieuwe gekocht en in de aardappelbak het prima oude mesje teruggevonden? Je was gestopt met zoeken en prompt vond je het. Mooi hè?
Soms zoek je niks en lig je in bad te dobberen en opeens weet je dat zoeken en vinden antagonisten zijn. Pas als het zoeken stopt en ontspant, kan de vind-spier zijn werk doen.
En dan is het wel een goede zaak om valse triggers uit de weg te gaan en te herkennen. Dus terug naar de kern.

Inmiddels ben ik opgedroogd, heb het eerste portie zelfgemaakte melkkefir aan de katten geschonken (lebber, lik, lebber) en een nieuwe portie opgezet, ga ik afwassen wat opruimen en geniet van deze dag, een van de allerlaatste van 2016.

---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة