Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

# beroering ---ScRaBBlE

De #metoo heeft veel effecten. Opluchting, schaamte, ontkenning, ongemak, herkenning, het komt allemaal voorbij.
Een afwijzende houding zie je nog al eens langskomen. Naming and shaming wordt als dubieus gezien, sommigen verklaren er moe van te worden, anderen blijven vragen waarom nu pas de openbaarheid er mee in. Wat ze niet begrijpen is dat de schaamte en het ongemak, soms ook de ontkenning jarenlang bij het slachtoffer lagen in plaats van bij de dader. Er is weinig zo ingrijpend in je leven als een verkrachting of manipulatie op seksueel gebied.
 De kerk heeft daar lang een rol in gespeeld, door het seksuele in de hoek van het verbodene te schuiven. Dat heeft gefrustreerde mensen opgeleverd die nogal eens daders werden en slachtoffers die monddood werden  gemaakt. Er zijn veel onnoemelijke dingen voorgevallen door deze mentaliteit. Gelukkig wordt dat taboe doorbroken. Dat nu vrij massaal (al zal het nog steeds een topje van de ijsberg zijn) mensen hun mond open durven te doen, wekt ongeloof, ongemak en wegkijken op.
Door echter zo kritisch te reageren op deze verhalen, toont aan dat er nog steeds een sfeer van ontkenning hangt over dit onderwerp en dat men toch weer met de vingers naar de slachtoffers wijst in plaats van de daders. Dat is een vorm van medeplichtigheid in mijn ogen.
Jelle Brandt Cortius die zijn eigen verhaal deelde, doorbrak voor zichzelf heel dapper destilte en opent de weg voor meer mannelijke slachtoffers om de schaamte te verslaan.Dat is het grootste doel voor veel mensen, het loslaten van je schaamte en het gevoel dat je zelf bijgedragen hebt aan wat er gebeurde. Veel mensen, waaronder ik, hebben niet de behoefte om de daders na vele jaren alsnog aan de schandpaal te nagelen, want vele daders zijn oud of dood . Dan beschadig je hun nabestaanden.Maar als het iemand betreft die nog slachtoffers kan blijven maken, is aktie juist prima.Vroeger waren dit soort praktijken zeker bekend, maar werd er vreemd mee omgegaan. Dat in de kerk kinderen vaak niet veilig waren,  werd regelmatig besproken achter een borrel op verjaardagen, maar tot handelen leidde het niet, .De Gooise en Hollywoodse matrassen waren een bekend fenomeen, maar het leek wel normaal te zijn dat het zo ging.
Om ooms en kennissen  met losse vrouwenhandjes, werd gelachen en gekscherend gewaarschuwd.Niemand riep zo'n man tot verantwoording. Er was grote tolerantie ten opzichte van mensen met een verkeerde mentaliteit. Het wordt tijd dat dat verandert, dat ieder mens gewoon de macht over zijn lichaam heeft en de integriteit van zijn seksuele leven gerespecteerd wordt. Dat mensen niet meer jaren getraumatiseerd hoeven door te leven, met een verwoest leven en relaties totaal verpest, slachtoffers betere opvang krijgen, dat hulpverleners betere instructies krijgen.Het onderwerp is schrikbarend groot in omvang en verdient door iedereen serieus genomen te worden met de intentie het leven beter te maken.
Wanneer komt de overheid met grote kampanjes zoals bij alcohol en telefoneren achter het stuur?
Zoiets als; Nee is Nee. Of ; Sex is geen gewoonterecht. 
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة