Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Daklozen ---ScRaBBlE

Sinds een kleine week bivakkeren dus twee dakloze mannen bij de dijk. De een is al eerder thuisloos geweest, na een conflict met een huisbaas en na een klein jaartje op een te dure etage gewoond te hebben herhaalde deze geschiedenis zich. Deze man had een ronduit beroerde jeugd en is niet de makkelijkste. Hij is erg goed voor dieren, maar heeft een kort lontje en schreeuwt dan nogal. De ander, bekend als onze stadsnomade Alex, heeft lang op een leeg terreintje gewoond, waar hij zelfs een aardig onderkomen had getimmerd. Maar ja, een hongerige vastgoedondernemer had er plannen mee, dat landje en onaangepaste Alex moest verdwijnen. Hij zwierf rond ons bos en nu dus in de binnenstad en na een ruzie in het park waar zijn tentje stond is hij mishandeld en zijn tent en spullen vernield, dus woont hij nu onder een Leger des Heils dekentje onder de sterren. Beiden komen niet erg voor daklozenopvang in aanmerking, de een houdt twee honden die ooit verstoten werden onder zijn  hoede, de ander drinkt en is ook niet erg gezeglijk.
De onverdraaglijkheid jegens deze mensen is schrikbarend. Ok het zijn geen makke schaapjes, maar als je ze normaal behandeld en ze serieus neemt als mens, doen ze niemand kwaad. Ze zijn niet erg geschikt voor onze maatschappij en de bestaande opvang is  dermate geprotocold zodat vrije vogels geen plek krijgen.
Zijn ze minder? Nee anders. Zijn ze schadelijk, nee, maar ook niet erg te  temmen en dan hebben we geen plek voor ze. Begeleiding is er niet voor deze mensen die geacht worden hun eigen boontjes te kunnen doppen, maar vaak en heftig verkeerde keuzes blijven maken. Ik zie dat niet als eigen schuld-dikke bult, maar als een brevet van onvermogen tot barmhartigheid van deze maatschappij.
Af en toe kijk ik even bij ze, breng ze wat of laat ze hier water of stroom voor hun mobieltjes (nee geen dure smartfoons, maar oude dingen die hun enige contactmogelijkheid vormen) gebruiken.  
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة