Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Echt ---ScRaBBlE

Als voorbereiding op mijn retraite ben ik de boeken van Jed McKenna aan het herlezen. Het blijft een reis, deze herlezing. Ik ontdek het opnieuw, ben alweer wat verder gekomen in mijn eigen tocht in het leven en merk dat bepaalde uitspraken van hem mij nu helderder voor komen en dat ik vaker en vaker knik van ja, zo is het. Het zijn romans of iets dergelijks, ze beschrijven de wereld vanuit een man die "verlicht" is, hoe hij deze staat bereikte en wat hij met zijn leven doet daarna. Het is natuurlijk gefictioneerd, maar uit alles is merkbaar dat deze man weet waarover hij schrijft, dat het geschreven is vanuit een bepaald weten.
Tevens kun je er een waarschuwing tegen meesterschap, volgelingschap en zweverige zaken in lezen.
 De Waarheid die hij gevonden heeft, kan bijna niet verzonnen zijn, die is te helder, te doorleefd om uit fantasie of derde hand voortgesproten te zijn. Het breekt juist veel mythes af en stelt dat er maar 1 waarheid is in alles, een waarheid die tegelijk begeerlijk en afschrikwekkend is, een tocht zonder ontsnapping naar terug.
Natuurlijk herkenning hierin omdat mijn lijfspreuk "Is dat zo?" hier ook naar verwijst.
Juist in deze retraite wil ik veel aandacht besteden aan emoties en mededogen, zaken die niet zozeer met hoofd als wel met hart te maken hebben. Intuïtief openstaan alleen is gevaarlijk, want emoties hebben de waarheid als geheel vaak niet ten grondslag, en kunnen daardoor totaal uit de hand lopen en je beeld vertekenen. Alleen volgens het hoofd, het verstand leven is daarentegen vrij bloedeloos als je niet oppast. De ideale combi vinden is haast onmogelijk en deze tweespalt is boeiend genoeg om er voor mijzelf dieper op in te gaan. Om emoties af te pellen,  om het verstand te herijken.
Jed McKenna (http://www.spiritueleverlichting.nl/jed-mckenna/) zet al vast allerlei processen in werking en dat is een goede zaak.
---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة