Search This Blog

مشاركة مميزة

[Ornithology • 2017] Myzomela irianawidodoae • A Colourful New Species of Myzomela Honeyeater from Rote Island in eastern Indonesia ---ScRaBBlE

Myzomela irianawidodoae Prawiradilaga, Baveja, Suparno, Ashari, Ng, Gwee, Verbelen & Rheindt, 2017  photo:   Philippe Verbelen  e-journ...

Translate

Wednesday, March 20, 2019

Waarom, daarom ---ScRaBBlE

Waarom ben ik geschokt door het winnen van Trump en waar maak ik me dan zo ongerust over?
Ten eerste; Donald Trump is een bullebak, hij blaft iedereen af die hem niet zinnende taal uitslaat. Dat kan goed escaleren zowel binnen als buiten Amerika. Haatgevoelens en wrok zijn deze man niet vreemd en dat kan de wereld in grote problemen brengen. Vooral omdat er net zo'n langgeteende heer in Rusland zetelt en die twee samen brengen een hoop onevenwichtigheid met zich mee. Tel een Erdogan er bij op en je ziet heel wat onweerswolken opdoemen.
Ten tweede; Donald heeft bewezen over lijken te kunnen gaan en hij gelooft oprecht in het recht van de sterkste. Hij is dus ook voor het dragen van wapens en tegen de sociale gezondheidszorg. Ook voor andere vragende partijen heeft hij weinig mededogen.
Ten derde; hij gelooft niet in handelsverdragen. Nu zijn daar veel slechte voorbeelden van te vinden, maar een beetje zelfkritiek in deze kan geen kwaad. Hij beweert voor de ' gewone' amerikaan op te komen, maar besteedt net zo makkelijk werk en belangen uit aan de beste (goedkoopste) bieder aan. Ook het milieu draagt hij geen enkel sympathie toe. Het kost alleen maar in zijn ogen. Daar gaan alle klimaatverdragen het raam uit.
Ten vierde; de man heeft een negatief empathisch vermogen. Hij scheldt alles uit wat hem niet zint en wil deze partijen zelfs het liefst helemaal kwijt. Dus vrouwen, gehandicapten, minderheden, islamieten, joden, buitenlanders, gekleurde mensen, zoek maar een goed heenkomen. Deze man die roept dat hij pussy-grabbing een goed recht vindt is gewoon gevaarlijk.
Ten vijfde; de man is zelf met liegen en bedriegen gekomen waar hij is; geen belasting betalen, wetten ontduikend waar het maar kan . Hij ging meerdere malen geheel of bijna failliet, dus een echt goede zakenman is hij niet; hij gokt maar op wat zijn gevoel hem ingeeft, geen gezonde basis voor politiek, die ook economische belangen behartigt.
Ten zesde, de wansmaak die hij ten toon spreidt is weerzinwekkend. De zoveelste opgepoetse vrouw, de haardracht, de oranje huidskleur, de protserigheid.... brrrr.

Dat is maar een deel van de dingen die mij de stuipen op het lijf jagen, maar genoeg om duidelijk te maken waarom ik er geen fiducie in heb. Bovendien ben ik bang dat het succes van deze man gaat afstralen op andere populistische maar vooral rechtse en onverdraagzame types links en rechts in de politiek elders.
Zou jij der Donald als je baas willen zien? Of zelfs als je buurman?



---------------------------------------------------------------
روابط التحميل والمشاهدة، الروابط المباشرة للتحميل
او
شاهد هذا الفيديو القصير لطريقة التحميل البسيطة


كيف تحصل على مدونة جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات من هنا
شاهد قناة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على اليوتيوب لمزيد من الشرح من هنا
رابط مدونة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات في أي وقت حــــتى لو تم حذفها من هنا
شاهد صفحة منتدى مدونات بلوجر جاهزة بألاف المواضيع والمشاركات على الفيس بوك لمزيد من الشرح من هنا
تعرف على ترتيب مواضيع منتدى مدونات بلوجر جاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات (حتى لا تختلط عليك الامور) من هنا

ملاحظة هامة: كل عمليات تنزيل، رفع، وتعديل المواضيع الجاهزة تتم بطريقة آلية، ونعتذر عن اي موضوع مخالف او مخل بالحياء مرفوع بالمدونات الجاهزة بآلاف المواضيع والمشاركات، ولكم ان تقوموا بحذف هذه المواضيع والمشاركات والطريقة بسيطة وسهلة. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــسلامـ.

No comments:

Post a Comment

المشاركات الشائعة